Preskoči navigaciju

Danas su nas naši vrli političari iznenadili svojom velikom brigom za dobrobit životinja i nezavidnim znanjem u tom području.
Najgorljiviji govornik bio je, već tradicionalno, Damir Kajin koji je tokom izlaganja morao “otrpjeti” mnoge kritike i dobacivanja iz saborskih klupa.

4974328.JPG“Gospodo, malo stanite na loptu!”, teatralno je započeo svoj govor Kajin, dodavši kako je “ovaj zakon prehrabar za hrvatske prilike” te da mu se čini da su ga radili “ljudi koji očito ne poznaju hrvatske prilike”. Najprije se osvrnuo na problem skloništa za životinje i iznos troška koji stoji za jednog napuštenog psa. Naime, prema podacima iz Velike Gorice, dnevni troškovi za svakog psa iznose 60 kuna. “Bolje je biti napušteni pas, nego penzioner”, zaključio je.

“Naši seljaci koji drže stoku, krave, telad, svinje nisu bolesni sadisti koji bi se iživljavali nad stokom kao što predmnijeva ovaj zakonski prijedlog”, rekao je. “Apsolutno se zalaže, za najbolje moguće postupanje sa stokom, ali ovo govorim zato jer se birnem za naše seljake koji stoku drže zbog nužde, zbog vlastite egzistencije”.

adobe-logo2.gifNACRT PRIJEDLOGA ZAKONA O ZAŠTITI ŽIVOTINJA S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA I 396 KB

Oglasi

5 Comments

 1. bolje biti napušten pas nego seljak

 2. šteta, propustio sam očito zanimljivu raspravu

 3. Ma nije valjda 60 kuna na dan…to je netko nešto krivo protumaćio.Pa to je dvije kile mesa čistog. Dostatno za veću familiju, a ne za jednog psa…Ili netko opet ubire mast sa vrha, ili prvi vadi iz lonca…Pitaš dali je bilo po redu…ta dakako neko po redu.Jedino smo malo ove godine zeznuli stvar, i još za dana izvadili obarene krvenjače…i pospremili avliju k’o da ni nije bilo klanja…Prijatelju pozdravljam te…

 4. Hvala Bogu da se u Saboru netko sjetio seljaka! Čudo da mu nitko nije predbacio klanje svinja, koje je eto upravo sad u najvećoj fazi. Žalosno je kad on svoju riječ mora završiti konstatacijom “bolje biti napušten pas nego seljak”. Puno te pozdravljam, prijatelju dragi!

 5. Da tim pasima je bolje nego penzionerima. Evo sam 6 dana u penziji i upravo primila rjesenje.
  Odradila ja 32 godine (dipl.ekonomista) i imam po danu manje od pasa – 48 kuna.
  Dakle moja primanja za “zlatno doba su” 1.180 kn

  Pozdrav


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: