Preskoči navigaciju

Nakon što je Europska komisija pozvala Hrvatsku da jednostrano ne aktivira Zaštićeni ekološko-ribolovni pojas – bez obzira na to što se obvezala zapisnikom, a ne sporazumom s Italijom i Slovenijom, slijedile su mnogobrojne reakcije u Saboru.

U jučerašnjem priopćenju Europska komisija navodi kako očekuje da se Hrvatska kao vjerodostojna kandidatska zemlja pridržava svojih obveza i ne poduzima jednostrane mjere. Glasnogovornica povjerenika za proširivanje Krisztina Nagy rekla je kako je to bit stvari, a ne jezično pitanje koju riječ upotrijebiti kada se opisuju hrvatske obveze.

Priopćenje Europske komisije izazvalo je jutros burne reakcije u Saboru. HSP-ov zastupnik Pero Kovačević zatražio je na početku zasjedanja da se premijer Ivo Sanader očituje o priopćenju Europske komisije, budući da zastupnici ne znaju ništa o navodnom sporazumu na koji se poziva Europska komisija. Njegov je zahtjev odbio predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

ivo_sanader.JPGNo premijer Sanader u Dubrovniku je prijepodne još jedanput komentirao cijeli slučaj. Rekao je da je Hrvatski sabor donio odluku o proglašenju zaštićenoga ekološko-ribolovnog pojasa, a da su iz te odluke, do završetka pregovora, izuzete članice Unije Italija i Slovenija. Premijer je rekao i da postoji samo takozvana bilješka u kojoj Hrvatska o saborskoj odluci informira Europsku komisiju i te dvije zemlje.

Premijer je u oštrom istupu pred novinarima upozorio predstavnika Europske komisije u Hrvatskoj Vincenta Degerta da je pogrešno interpretirao odluku Sabora, čime je pogrešno o cijelom slučaju obaviještena i Europska komisija.

Degertu ću poslati i Bečku konvenciju da je nauči napamet i da nauči njen sadržaj. Naime, on umjesto da štiti interese Europske komisije i Unije i da Hrvatskoj koja je budući član Europske unije pomaže na putu, on unosi zabunu u hrvatsku javnost i Europsku komisiju, rekao je Sanader.

Oglasi

One Comment

  1. e moj prijatelju prvo bi njega trebalo naućiti pameti i lijepom ponašanju dokle misli da maže oći narodu pa nismo mi guske u magli da nevidimo šta on i njegovi rade sramota. u ponedjeljak je bio na otvorenju športske dvorane u Garćinu lupo je gluposti da nije bilo za slušat.Kad ga vidim tlak mi skoći.Živio ti meni.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: