Preskoči navigaciju

Povodom priopćenja za javnost glavnog tajnika DC-a Vladimira Novotnya ministar Čobanković izjavljuje kako je gospodin Novotny pobrkao pojmove.
cho.jpgNaime, pregovori o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji i pregovori o utvrđivanju kvote za šećer su dvije različite vrste pregovora. Stoga, ministar Čobanković nije bio dužan izvještavati članove pregovaračkih skupina za pristupanje EU. Ministar Čobanković, nadalje izjavljuje da u njegovom primarnom interesu nisu stavovi i mišljenja gospodina Novotnya, čovjeka koji je u nekoliko posljednjih godina promijenio nekoliko političkih stranaka i opcija nego da je to zadovoljstvo hrvatskih proizvođača šećera i šećerne repe.
Ministar Čobanković se o svojim aktivnostima dogovara sa predstavnicima udruga i grupacija koje se bave određenom proizvodnjom pa je sukladno tome imao stalne razgovore i konzultacije vezano za pregovore oko šećera s predstavnicima industrije šećera, a koji su jučer u svom pismu saborskim zastupnicima podržali rad ministra Čobankovića te apelirali na saborske zastupnike da prihvate sporazum u interesu hrvatskog gospodarstva i triju šećerana, te velikog broja poljoprivrednika koji proizvode šećernu repu jer bi u protivnom bilo nemoguće nastaviti normalan izvoz šećera tijekom 2007. godine.
Ministar Čobanković će i nadalje u svom radu održavati redovite sastanke sa predstavnicima udruga i interesnih skupina, koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom kao i predstavnicima prehrambene industrije.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: