Preskoči navigaciju

Predstavljanje publikacije „Kako u EU? – 85 pitanja i odgovora za hrvatske poljoprivrednike o Europskoj uniji“

Publikaciju će predstaviti ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, uz ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petra Čobankovića i veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Sira Johna Ramsdena.

Publikacija “Kako u EU? – 85 pitanja i odgovora za hrvatske poljoprivrednike o Europskoj uniji”, kao svakodnevni priručnik i savjetnik u radu hrvatskih poljoprivrednika, ima za cilj na pristupačan i jednostavan način objasniti i približiti izazove i mogućnosti poljoprivrede u Europskoj uniji, s posebnim naglaskom na prilagodbu hrvatske poljoprivrede europskim standardima.
Publikacija je realizirana u uskoj suradnji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva i mnogih drugih hrvatskih institucija iz sfere poljoprivrede, uz financijsku pomoć Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Zagrebu.
U izradi ove knjižice bili su uključeni brojni poljoprivrednici i agrarni stručnjaci kako bi proces pripreme za članstvo u EU približili što većem broju građana. Na „najtraženija“ pitanja odgovarali su profesori Agronomskog fakulteta, stručnjaci Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu koji imaju uvida u svakodnevni život poljoprivrednika, stručni savjetnici MPŠVG-a i Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK-a i dr. Poseban doprinos čine iskustva samih poljoprivrednika koji govore o konkretnim načinima korištenja mogućnosti koje nudi ulazak u EU.
Informacije u knjižici nastoje otkloniti barem dio nedoumica o budućnosti hrvatske poljoprivrede i ukazati na pozitivne strane pristupanja EU za hrvatsko selo.

Oglasi

3 Comments

  1. Kažu da je u Hr.previše EU skeptika.Zanima me koliko ih je na selu…pozdrav prijatelju…

  2. kaže čobanković da nam je malo 85 pitanja pa sad smišljaju još 100 misli da smo jako tupavi.Pozdrav prijatelju

  3. oni će nam ” …ukazati na pozitivne strane pristupanja…”, a na negativne strane moramo sami…


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: