Preskoči navigaciju

Croatia osiguranje prva je osiguravajuća kompanija koja u Hrvatskoj nudi policu dopunskog osiguranja izmakle koristi zbog izbijanja svinjske kuge, priopćeno je iz Croatie. Napominje se da je od srpnja 2006. do danas u Hrvatskoj zbog pojave svinjske kuge eutanazirano oko 14 tisuća svinja, a samo je tijekom ove godine potvrđena pojava svinjske kuge u 49 gospodarstava.

7621402.jpgZbog toga je osiguravatelj prihvatio inicijativu vlasnika farmi svinja koji su zbog sve veće bojazni od šteta koju nanosi svinjska kuga zatražili instrument osiguranja od ovog rizika.
„Dopunsko osiguranje izmakle koristi zbog izbijanja klasične svinjske kuge” može se zaključiti kao dopunski rizik uz osiguranje svinja od osnovnih rizika te je namijenjena farmama koje imaju registriranu gospodarsku djelatnosti tova ili rasploda svinja. Predmet osiguranja su: izmakla korist nastala radi naređene mjere eutanazije svinja; amortizacija i bruto osobni dohoci te troškovi fiksnog karaktera koji nastaju neovisno o proizvodnji.
Očekuje se veliki interes proizvođača za ovu policu osiguranja. Najveće farme svinja u Hrvatskoj, koje se nalaze na području Slavonije već su poslale zahtjev za sklapanjem ove police. Dopunsko osiguranje izmakle koristi zbog izbijanja klasične svinjske kuge korak je naprijed u približavanja standardima Europske unije, koji zahtijevaju ovakav pristup kako bi se dobio status zemlje slobodne od svinjske kuge, navodi se u priopćenju.

 

Oglasi

2 Comments

  1. osigurao sam pšenicu, kukuruz, auto, traktor, uskoro ću krave i svinje, bože moj, a kad ću ja doći na red

  2. Kak smo kaj, prijatelju? Jesil li dobro? Das bar se malo javi da znam kako si. Puno te i lijepo pozdravljam


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: