Preskoči navigaciju

Nastojeći što intenzivnije podržati razvoj domaće poljoprivrede Privredna banka Zagreb je razvila specifičan projekt kreditiranja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u proizvodnji primarnih ratarskih kultura.

Posebna kreditna linija pod nazivom PBZ Agro kredit za sjetvu namijenjena je poljoprivrednicima koji su uključeni u sustav poticaja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstava.
Pogodnosti kratkoročnog PBZ Agro kredita su povoljna kamatna stopa; povrat kredita nakon žetve; ugovaranje u svim PBZ poslovnicama; mogućnost korištenja kredita na više od 200 posebno označenih prodajnih mjesta. Plaćanje na prodajnom mjestu se obavlja putem personalizirane elektronske kartice, PBZ Agro kartice.
PBZ Agro kartica se izdaje automatski korisnicima kredita: obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i poljoprivrednicima obrtnicima s kojom će moći kupovati sirovine i repromaterijale (sjeme, gnojivo, gorivo i zaštitna sredstva) potrebne za sjetvu u poljoprivrednim zadrugama i specijaliziranim trgovinama.
Kartica se izdaje na rok od 3 godine i automatski se obnavlja nakon isteka ukoliko postoji aktivan kredit. Predmet kreditiranja je proizvodnja jednogodišnjih ratarskih kultura. Jednim kreditom može biti obuhvaćena proizvodnja većeg broja različitih ratarskih kultura, ali sve kulture moraju imati isti kalendarski ciklus.
Visina kredita koji se ostvaruje putem PBZ Agro kartice uvjetovana je veličinom zemljišta na kojem poljoprivrednik namjerava uzgajati ratarsku kulturu i vrstom te kulture, a kretat će se od 10.000 do 150.000 kuna uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 6,5% i rok otplate 12 mjeseci. Rokovi korištenja i povrata kredita usklađeni su s proizvodnim ciklusom za pojedine poljoprivredne kulture.

Oglasi

2 Comments

  1. No, hvala Bogu, da je neka banka odlučila kreditirati paore. Sve one rado kreditiraju potrošače jer tako najviše zarade. Lijep ti dan želim, prijatelju dragi, i puno te pozdravljam!

  2. Može li to dobro završiti??? Imaju li predviđena i osiguranja kredita i na koji način? Bojim se stari moj, bojim…pozdravljam te…


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: