Preskoči navigaciju

Ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Hrvatskoj u ožujku ove godine iznosio je 516,61 milijun kuna, što je 11,5 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

urban-agricultureimg_assist_custom.jpg Prodaja iz vlastite proizvodnje pravnih osoba u ožujku je iznosila 361,51 milijun kuna, 7,8 posto više nego u ožujku 2006. godine.
Udio prodaje iz vlastite proizvodnje pravnih osoba u ukupnoj prodaji i otkupu iznosio je 70 posto, a otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava 30 posto. Otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u ožujku je iznosio 155,09 milijuna kuna, što je povećanje za 21,2 posto u odnosu na ožujak 2006. U ukupnom otkupu i prodaji proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u ožujku najzastupljenije je grubo obrađeno drvo, s udjelom od 33,8 posto, odnosno u vrijednosti 174,8 milijuna kuna. Slijedi sirovo kravlje mlijeko s 20,3 posto udjela, te žive svinje s udjelom 11,8 posto i vrijednosti od 61,2 milijuna kuna. Živa goveda u strukturi ukupnog otkupa i prodaje u ožujku imaju udio od 9,6 posto, živa perad 7,3 posto, vino 4,6 posto, kokošja jaja 3,4 posto, a ribe svježe ili rashlađene 2,9 posto.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: