Preskoči navigaciju

Nepuna dva tjedna uoči G8 summita u njemačkom gradu Heiligendammu, SAD blokira pripreme odbijajući potisati plan njemačke kancelarke Angele Merkel: do 2050. godine smanjenje emisije štetnih plinova za 50 % u odnosu na 1999.g., povećavanje energetske učinkovitosti za 20% do 2020. i utjecati na smanivanje i ograničavanje prosječnog rasta temperature u ovom stoljeću ograniči na dva stupnja Celzijeva.

cornuw1th.jpg SAD se beskompromisno protivi ovome planu, istom jačinom kao što već dugo ne želi potpistai Kyoto protokol, opradavajući to odbijanje «jer je Kina prvi svjetski zagađivač, a ne SAD», a osim toga SAD ne žele, potpisivanjem Kyoto protokola, vlastito »ekonomsko samoubojstvo«. Uz sve političke peripetije, neposluh i svojeglavost SAD, Njemačka ovih dana na tepmiranoj bombi, koju bi mogli aktivirati antiglobalistički prosvjednici. Summit G8, koji će se održati od 6. do 8. lipnja, 2007.g. pratit će stotine tisuća prosvjednika iz cijelog svijeta. Za održavanje sigurnosti svjetskih političara, odnsno borbu s prosvjednicima već je raspoređeno oko 17.000 policajaca, a oko mjesta održavanja summita izgrađena je posebna čelično-betonska ograda, koja je koštala oko 12,6 milijuna eura.

Antiglobalisti su već uputili svim građanima i sredstvima priopćavanja poruku : « Protiv G8! – Protiv kapitalizma! Blokirajte samit G8, svim mogućim sredstvima!» Zadnji dan G8 summita, 8. lipnja 2007. proglasili su međunarodnim danom akcije protiv klimatskih promjena, pod motom: «Vrijeme je da posjetimo lokalne zagađivače i zagorčamo im život! Priključite se bez obzira na mjesto, veličinu akcije…!»U tako napetoj situaciji, Njemačkoj nimalo ne odgovara Bushevo «DA» nastavku utjecaja na zagađenja i poticanje klimatskih promjena!

Autor: Ljiljanka Mitoš-Svoboda

Oglasi

3 Comments

  1. To si mogao i misliti, prijatelju dragi. Nije Bush došao na vlast štititi prirodu nego onima koji su ga svojim novcem postavili na vlast to stostruko vratiti. Nafta je važna, kakva priroda! Bože, kojeg li licemjerja. Ja samo ne razumijem američki narod koji mu, doduše ne svi ali ipak većina, vjeruje, unatoč osvetama prirode kroz tornada, pijavice i dr.
    Imaš li puno posla, pajdo? Vjerujem da imaš, ali ti si mlad pa to lakše podneseš. Puno te pozdravljam i želim što ljepše dane!

  2. Gledao si onu seriju u kojoj je jedan od likova bio i Blaž Bahat.Ja Amere tak doživljavam.Bahato, drsko, arogantno biče. A Bush je upravo takav kakvog Amerika zaslužuje.
    Lijep pozdrav…

  3. ekonomija i krupni kapital drmaju svijetom zadnjih stotinjak godina, politika, vojska, narod – ma kakvi bakrači…pozdrav


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: