Preskoči navigaciju

SDP-ovi zastupnici Nenad Stazić i Slavko Linić danas su prvorazrednim političkim skandalom nazvali jučerašnje otvaranje rasprave o SDP-ovu prijedlogu osnivanja istražnog povjerenstva koje bi istražilo izjave ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina o “praćenju servera” u kasnim noćnim satima.ivica_kirin_articleimage.jpg

Stazić je, na konferenciji za novinare u Saboru, podsjetio da je osnivanje istražnog povjerenstva SDP zatražio zbog Kirinove izjave da je otkrio kako je video materijal s njegovim izjavama na internetsku stranicu YouTube poslane s SDP-ova servera, te da je do te spoznaje došao “praćenjem servera”.

“Tražili smo da se ispita Kirinova politička odgovornost zbog zastrašujućih i prijetećih izjava da je pratio trag servera i da je to ništa u odnosu na ono što će se raditi u kampanji”, rekao je Stazić.

Činjenicu da je rasprava o tom prijedlogu otvorena pola sata prije ponoći Stazić smatra “još jednom potvrdom da Vlada ne poznaje izraz politička odgovornost”.

“Predsjednik Sabora Šeks Kirina je gurnuo duboko u noć i obavio ga tamom da ga se što manje vidi”, kazao je Stazić, ocijenivši da je “priča o Kirinu tako, uz svoju komičnu, sinoć dobila i farsičnu stranu”.

Dodao je da u prilog tomu govori i “činjenica da su se HDZ-ovci tijekom jučerašnje rasprave o povjerenju Vladi svađali kao piljarice na placu, iz čega se vidi da Sabor shvaćaju kao second hand tržnicu, na koju iznose svoje dotrajale političke krpice”.

Linić je, pak, ocijenio da je premijer Ivo Sanader jučerašnjim istupom u Saboru “skinuo odijelo europskog predsjednika Vlade i pokazuje svoj mentalitet, po kojem onaj tko se usudi govoriti protiv predsjednika vlade štiti kriminal”.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: