Preskoči navigaciju

S ulaskom Busheve administracije u zadnje mjesece vlasti, Program o promjenama klime objavio je izvještaj u kojem se priznaje da računalni modeli točno simuliraju klimu.

Time je Bush posredno priznao da su ljudske aktivnosti utjecale na rapidno globalno zatopljenje u 20. stoljeću.

Znanstveni program o klimatskim promjenama je skeptična Busheva administracija uspostavila tek krajem 2002. kako bi procjenila točnost znanstvenih radova o promjeni klime prije nego donosi političke odluke.

U to su vrijeme ekolozi optuživali administraciju da koristi program samo kako se sama ne bi trebala baviti tim problemom.

“Dokazi su prilično uvjerljivi što se tiče modela koji daju dobru simulaciju klime”, rekao je novinarima voditelj studije David Bader iz Nacionalnog laboratorija Lawrence Livermore.

Naglasio je da se izvještaj niije bavio predviđanjima budućih klimatskih promjena. Nije se bavio ni američkom službenom politikom o tom pitanju, koju je Bush očito već odavno namijenio budućem predsjedniku SAD-a.

Oglasi

One Comment

  1. hehehe što ima on priznat? Može samo dati stručnjacima da izračunaju udio SAD u tom procesu promjena….pozdrav prijatlju…


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: