Preskoči navigaciju

Odbor za razvoj Europskog parlamenta odobrio je izdvajanje dodatnih milijardu eura za pomoć siromašnim zemljama koje su pogođene prehrambenom krizom. Europska komisija predložila je ranije da se izdvoji milijarda eura iz neiskorištenih poljoprivrednih fondova, kako bi se pomoglo zemljama u razvoju da povećaju poljoprivrednu proizvodnju, uglavnom financiranjem kupovine sjemena i gnojiva.

»U trenutku kada se aktiviraju desetine milijardi eura za spašavanje banaka, moramo izdvojiti milijardu za pomoć zemljama u razvoju, da bi one mogle stimulirati poljoprivrednu proizvodnju, kupujući sjeme i gnojiva«, ocijenio je irski zastupnik, Gay Mitchell.
Neke zemlje članice protive se, međutim, da se novac osigura iz neiskorištenih poljoprivrednih fondova, smatrajući da bi umjesto toga trebalo koristiti novac koji predviđa vanjska pomoć Europske unije. Pregovori traju duže nego što se očekivalo, što bi moglo odložiti isplatu prve rate od 750 milijuna eura, koja je predviđena za ovu godinu.

Oglasi

One Comment

  1. ”iz neiskorištenih poljoprivrednih fondova”…pa zar ima i takvih zemalja,koje imaju neiskorištena sredstva za poljoprivredu…???Mi imamo jedino neiskorištena poljoprivredna zemljišta….pozdrav prijatelju….


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: